Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Виктор Костов е 26-годишният мъж, арестуван в Стара Загора след заплахи в социалните мрежи срещу 40-годишна жена

“Мини Марица-изток” отстрани от работа свой служител, обявил подкрепа за обвинения мъж, нарязал 18-годишно момиче с макетно ножче.

Виктор Костов написа пост в профила си във Фейсбук, в който заяви: „Аз защитавам пича. Всяка лигла трябва да си знае гьола и като шава напред назад ще си яде мамуля! (бел. ред. правописът е запазен). По-късно публикацията беше изтрита. В нея Виктор също така добавя, че е готов да „убие от бой мършите, нападащи Гошката, като 400 шева щели да им се с сторят даже малко“.

Към този момент постът на Костов не е активен във Фейсбук.

„Ръководството на “Мини Марица-изток” ЕАД категорично се разграничава и остро осъжда позицията на Виктор Костов относно инцидента с пострадалото момиче. Със заповед на управителя на Рудник “Трояново-север” Виктор Костов е отстранен от работа до изясняване на всички обстоятелства“, обявиха от компанията.

По информация на „24 часа“ именно Виктор е 26-годишният мъж, арестуван в Стара Загора след заплахи в социалните мрежи срещу 40-годишна жена.

По-късно изпълнителния директор на “Мини Марица-изток” ЕАД лично се обърна към своя служител. „Викторе, обръщам се към теб като майка и жена, като ти заявявам, че се срамувам и осъждам твоята грозна позиция. Ти си срам за хилядите почтени работници и служители в “Мини Марица – изток” ЕАД. Не искам никой от работещите в мината да бъде отъждествяван с твоята позиция“, пише инж. Илза Чинкова.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US