Не бъдете безразлични! Споделете новината:

10 034 грама златни бижутерски изделия откриха митнически служители на Дунав мост 2. Златните накити са били укрити в шест хладилни чанти, които били поставени на различни места между личния багаж в салона на микробус с пътници, съобщава БНТ.

Златото е открито при щателна митническа проверка в района на Граничния пункт на Дунав мост 2 Видин-Калафат на напускащ страната пътнически автомобил „Мерцедес Спринтер“ с унгарска регистрация, който е пътувал от Гърция. Шофьорът и пътуващите в микробуса трима пътници, всички унгарски граждани, са заявили, че не пренасят нищо за деклариране.

При последвалата проверка, митническите служители откриват на различни места между личния багаж на пътниците в салона на микробуса 6 хладилни чанти с храна и напитки, за които установяват, че изолацията им е премахната. След изваждане на вътрешните контейнери на чантите, митническите служители откриват на дъното на външните контейнери под листове хартия- пликове с бижутерски изделия. От всяка от хладилните чанти са извадени между 1276 и 2080 грама накити с общо тегло 10 034 грама. Шофьорът на микробуса е заявил, че всички бижутерски изделия в хладилните чанти са негова собственост.

Според резултатите от извършената експертиза, задържаните 10 034 грама изделията са изработени от злато с обща стойност  481 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура Видин.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.