Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Софийският апелативен съд отложи за 18 май делото по искане на румънската страна за екстрадиция на румънската гражданка Елена Удря за изтърпяване на присъда от 6 години затвор в родината ѝ, предаде БГНЕС.

Причината е инцидент и физическа травма, която е претърпяла адвокат Анева, която е един от защитниците на Удря. В съда бе предоставен медицински документ за травмата.

Другият защитник на Удря – адвокат Христо Ботев обясни, че адвокат Анева разполага с документи, предоставени от румънската страна, които са относими към делото и настоя за отсрочка, за да бъдат предоставени на българския съд. За същото настоя и Елена Удря, която бе доведена в съдебната зала.

Апелативните магистрати определиха следваща дата за делото и предупредиха, че повече отлагания не може да има, тъй като процесите за екстрадиция изискват бързина, съобщиха от САС.

 

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК