Не бъдете безразлични! Споделете новината:

17-годишна ученичка от Плевен е открита удавена в язовир. Водоемът е известен сред местните със зловещото име „Мъртвата долина“. Ася Христова изчезва няколко дни преди да бъде открита мъртва.

Вижда се с най-добрата си приятелка в центъра на Плевен, дава ѝ раницата си и казва, че ще се върне след час, но така и не се появява. Притеснена, приятелката ѝ Александра започва да звъни на мобилния ѝ телефон, но той е изключен. Накрая отива при родителите на Ася, но те също не знаят къде е дъщеря им, разказва БЛИЦ.

Същата вечер пускат в различни групи снимки на Ася с молба, ако някой я види, да им подаде информация.

Появяват се различни свидетелства, че е била забелязвана в циганската махала в Плевен, но те така и не се потвърждават. Вчера момичето е било открито удавено в язовира.

В социалните мрежи близки и приятели на Ася разпространяват версията, че е била отвлечена с цел да бъде принудена да проституира и след жесток побой е била удавена. Медията се свързва с един от най-добрите приятели на момичето, който пожела да остане анонимен от съображения за сигурност. Той разказа, че всички са започнали да издирват Ася в момента, в който разбрали, че е изчезнала. „Разбрахме, че е била държана затворена, искали са я да проституира, но е отказала. Тогава са я заплашвали, завели са я на „Мъртвата долина“, там са я били и накрая са я хвърлили във водата“, разкрива близкият приятел на Ася.

От полицията в Плевен потвърдиха, че има открито в язовира тяло на момиче без следи от насилие, но отказват, засега, повече информация с мотивите, че се води разследване.

 

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] Информация за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК