Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Полицията е потвърдила тази сутрин, че откритото тяло на жена в района на Батановци е на 47-годишната Алена Щерк, съобщи БНТ.

Продължава разследването около казуса с IT специалистката, която изчезна преди няколко дни. Вчера нейни приятели откриха тяло на жена в района на Батановци. Предполага се, че именно там жената е изчезнала, съобщи „Нова телевизия“.

Основен заподозрян за случилото се е бившият ѝ приятел, с когото са живеели на семейни начала. Мъжът, който се казва Виктор Спига, е избягал в чужбина.

Пред „Нова телевизия“ неговият адвокат заяви, че няма информация клиентът му да се издирва и допълни, че до края на следващата седмица той ще се върне в България. Полиция проверява дали заподозреният не е имал съучастник. Основната версия за случилото се е любовна драма.

Очаква се приятелят ѝ да се върне у нас на 5 юни и да съдейства на разследването.

Междувременно „Нова телевизия“ съобщи, че основният заподозрян за убийството на Алена Щерк – бившият ѝ приятел Виктор Спига, е бил задържан в Асколи Пичено, Италия, от местната полиция. Това е станало в 00:20 италианско време (01.20 българско), докато се е връщал в хотела, където се е бил настанил. Колата също е намерена.

Любомир Методиев, който е близък приятел на Алена, пък потвърди, че откритото тяло в района на Батановци е нейното. По думите му колата на убитата жена е била засичана многократно в нощта срещу петък в района на Перник. Камерите на ТОЛ системата обаче разпознавали единствено номера на автомобила, но не и кой е бил в превозното средство. Приятелят на IT специалистката твърди, че тя не е човек, който лесно би могъл да бъде преборен, затова смята, че убиецът е имал помагач.

Връзката между IT специалистката и Виктор Спига започнала преди около 2 години. Оттогава те имали и общ бизнес – внос на вина от Италия. Любомир Методиев обаче не смята, че причината за нейното убийство може да е била разделяне на общия им бизнес. Близките ѝ приятели усещали, че от известно време има напрежение между двамата.

 

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК