fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Издирването на бившия полицай Веселин Димитров е прекратено, след като първоначалните данни на тройната съдебната медицинска експертиза сочат, че едното от двете тела, открити след взрива във варненския квартал Владиславово е негово. Другото тяло е на 53-годишната жена, която е живяла в съседния апартамент. Това каза окръжния прокурор на Варна Красимир Конов.

Той допълни, че има данни, че 66-годишният Веселин Димитров е закупил 2 дни преди фаталния 13 януари 30 литра бензин и 11 литра газ.

По първоначални данни от другата експертиза Веселин е разместил мебелите в апартамента така, че при най-малка искра жилището да се взриви.

Веселин Димитров работил в МВР, от където бил уволнен заради корупция. Той живеел на съпружески начала с Антоанета, собственичка на разрушения апартамент. Двамата били от години заедно, но напоследък имали тежки скандали. Жената в момента е в кризисен център заради семейно насилие, а Веселин трябвало да напусне дома ѝ.

14 души са в болница, няколко семейства са настанени в общински жилища. Още се изясняват причините за взрива.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.