Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Издирването на бившия полицай Веселин Димитров е прекратено, след като първоначалните данни на тройната съдебната медицинска експертиза сочат, че едното от двете тела, открити след взрива във варненския квартал Владиславово е негово. Другото тяло е на 53-годишната жена, която е живяла в съседния апартамент. Това каза окръжния прокурор на Варна Красимир Конов.

Той допълни, че има данни, че 66-годишният Веселин Димитров е закупил 2 дни преди фаталния 13 януари 30 литра бензин и 11 литра газ.

По първоначални данни от другата експертиза Веселин е разместил мебелите в апартамента така, че при най-малка искра жилището да се взриви.

Веселин Димитров работил в МВР, от където бил уволнен заради корупция. Той живеел на съпружески начала с Антоанета, собственичка на разрушения апартамент. Двамата били от години заедно, но напоследък имали тежки скандали. Жената в момента е в кризисен център заради семейно насилие, а Веселин трябвало да напусне дома ѝ.

14 души са в болница, няколко семейства са настанени в общински жилища. Още се изясняват причините за взрива.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК