Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Полиция отцепи района около бившия военен завод „Гаврил Генов“ във Враца. Властите са се задействали по сигнал за наличие на опасни вещества. Той е подаден от експерта в РИОСВ Георги Караиванов, съобщи местният в. „Конкурент“.

В подземния етаж на завода, който се намира срещу старите гробища във Враца и не работи от години, са намерени 90 сандъка, съдържащи отровни вещества – цианиди и живак. Според експерти това от тях може да бъдат направени и взривни вещества.

„Това са реактиви, които стоят запечатани от най-малко 30 години. Наистина са много опасни. Живакът би могъл да бъде използван за много цели и е изключително отровен“, коментират от завода.

По думите на Караиванов, най-притеснителното е, че достъпът до химикалите е бил свободен. Сандъците са от 80-те години на миналия век и са на бивш съветски военен завод. На тях не е написано какво съдържат.

Агенти на Държавната агенция по национална сигурност работят по случая, а от МВР са отцепили района и го охраняват.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.