Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Въпреки че Гърция е известна със своите красиви острови и дълга брегова линия, нейната красота се простира и до спираща дъха планинска природа, както и прекрасни водопади, за които малко туристи знаят. Тези места са истински рай през горещите лета.

Кой е островът в Гърция, който крие чудни водопади
Задължителните дестинации за любителите на природата са многобройните водопади в цялата ни южна съседка, заобиколени от дива и непокътната природа.

Повечето от тях са разположени на континента, но немалко могат да бъдат открити и на островите около Гърция. Един от тези острови е Крит и тук ще откриете грандиозно място, а именно водопада Рихтис. Той е разположен в Ласити, между Агиос Николаос и Сития на Крит.

Това е прекрасна дестинация, която завършва на прекрасен плаж с камъчета в Рихтис, с малка река. По пътя към него има великолепни водопади от почти 15 метра.

Истински рай, дефилето Курталиотико
Проломът Курталиотико несъмнено е един от най-красивите проломи на Крит. Той е и най-евтиният остров в Гърция. Във вътрешността му тече река Курталиотис, пресичайки своите дълги 2,5 км и внушителни склонове, достигащи 600 метра височина.

Дефилето започва от село Коксаре в префектура Ретимно и стига до езерото Превели. Тук ще намерите каменните стъпала, които започват от пътя Kokaere към Asomatous и достигат до вътрешността на дефилето, до църквата Agios Nikolaos и изворите на Kourtaliotis.

От тази точка хиляди посетители тръгват всяка година, за да прекосят дефилето и да плуват в прохладните води. Ждрелото е важен биотоп. В пещерите, образувани по склоновете му, живеят редки видове хищни птици.

Твърде малко туристи знаят за този перфектен райски остров в Гърция
Друго място в Гърция, което твърде малко туристи знаят за този перфектен рай е водопадът Нидри, в Лефкада. Той има сюрреалистичната красота от йонийските води, съчетан с диви планински пейзажи и зелена и оживена растителност. Така прелестен е, дори в най-горещите дни и предлага прекрасно място за почивка.

В района на Нидри можете да намерите дефиле, което води до водопадите Нидри в средата на планината, чиито безкрайни води достигат до плажовете на Лефкада. Те са достъпни на около 350 метра и максимум 20 минути, места за паркиране и столова и са на разположение за безалкохолни напитки и закуски.

Заключение
Както казахме в началото на тази статия, освен красиви и чисти плажове, Гърция може да предложи на туристите и други места, които си заслужава да бъдат посетени, възхитени и заснети в снимки. И така, ако сте решили къде да почивате тази година, не забравяйте островът в Гърция, който крие прекрасни водопади.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК