Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Невероятно море, синьо небе и зеленина, накъдето ти видят очите. Италианският остров Занноне изглежда на пръв поглед обикновено място за почивка, но всъщност има доста мрачно минало…

Островът има много лоша репутация, обвързана с тайни партита, разврат и убийство. Затова местните го наричат „островът на греха“.

 

„Виждате ли тази бяла колониална вила горе?“ – пита бившият рибар Джорджо Аниел като посочва с пръст каменната вила с изглед към Тиренско море (част от Средиземно море и намиращо се до западния бряг на Италия).

 

„Там е мястото, където маркизът Казати Стампа е имал пищни любовни партита през 60-те години“.

 

От единия край до другия е едва 1 км. В момента там има фар и изоставена вила в колониален стил, строена през 30-те години на миналия век.

„Той имаше странни фетиши, беше воайор и обичаше да снима как съпругата му прави любов с други млади мъже.“ – разказва Джорджио, който в момента работи като гид и развежда туристи из острова.

Докато съпругът отивал на лов, жена му Анна Фаларино, бивша актриса, се забавлявала сама. Обичала да се къпе гола в морето и да се отдава на ласките на други мъже на плажа.

Самото разположение на острова било идеално за устройваните купони, които постепенно прераствали в оргии.

Във вилата през уикендите пристигали различни благородници, милионери или други известни навремето личности.

Според слуховете, маркизът си изградил тайна стая с двойно огледало, откъдето шпионирал гостите си. Той си водел и дневник със интимните си преживявания.

Всичко обаче приключва по ужасен начин.

През 1970 г. Анна се влюбва в един от младите си любовници. Маркизът ги хваща да правят любов във вилата тайно от него. Той убива и двамата, а след това се самоубива.

Днес историята за еротичния остров на греха привлича редовен поток от туристи, които се събличат, за да поплуват в същите води като фаталната Анна Фаларино.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК