Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Операцията на Десислава Радева за отстраняване на мозъчна аневризма е преминала успешно

Съпругата на президента е извън опасност и се възстановява

Интервенцията беше извършена вчера в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Радева постъпи в лечебното заведение на 12 април, от болницата отказаха информация, но източник на OFFNews потвърди, че е била приета след оплакване от силно главоболие. По-късно стана известно, че президентската съпруга е имала мозъчна аневризма.

Аневризмата е разширение на мозъчните кръвоносни съдове, където стената е по-слаба. Тя може да се пукне и да кърви, а ако нараства, да оказва компресия и да притиска останалите мозъчни съдове. Това обясни за OFFNews по повод друга интервенция доц. Станимир Сираков, един от най-добрите неврорентгенолози у нас. Той ръководи Референтния център по мозъчно-съдови заболявания и сектор „Интервенционална рентгенология“ в отделението по образна диагностика към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, където се третират успешно едни от най-сложните случаи на подобни състояния.

На 17 февруари 2021 г. бе съобщено, че Радева е дала положителен тест за коронавирус. Подробности за това как е протекло заболяването не бяха оповестени.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.