Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Оранжев код за опасни горещини е обявен за 6 области в страната за четвъртък, 3 август. Това сочи картата на опасните явления на Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Оранжев код за опасно време е обявен за областите: Русе, Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Стара Загора и Ямбол. В тези области бъде горещо с максимални температури 39°-40°, предупреждават синоптиците.

За останалите области от страната обявеният код е жълт. Там времето ще бъде горещо с максимални температури 35°-38°.

В четвъртък атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

Ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб южен, след обяд в Източна България до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 35° и 40°, в София – около 35°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°, на север от н. Калиакра 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 22°.

В петък ще бъде слънчево и горещо, с максимални температури на отделни места в низините до около 40°. След обяд над планините ще бъде с купеста облачност. Вятърът ще е от източната четвърт, слаб до умерен.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.