Не бъдете безразлични! Споделете новината:

И двата глобални модела потвърждават с всеки изминал ден, че ни предстоят валежи от дъжд и сняг и по-ниски температури към периода 24-26 март.

Най-топлите дни от текущата седмица ще са събота и неделя. Тогава времето ще е с разкъсана облачност, но ще духа силен югозападен вятър, съобщават от Meteo Balkans.

През нощта срещу понеделник над крайните западни и северозападни райони ще започнат и валежи от дъжд. Възможно е и да прегърми. Очакваме по-ниски температури в понеделник (25-ти март), като според GFS и ECMWF ни очакват и валежи от сняг, в планинските райони и по-ниски температури, но очакваното застудяване ще е краткотрайно.

ECMWF прогнозира и очаквани гръмотевични бури над Югоизточна България. Опитът на нашите синоптици е, че подобни обстановки могат да създадат и потенциално силни гръмотевични бури.

Както неведнъж сме подчертавали, подобни прогнози са несигурни в по-дългосрочен 7-дневен план и е възможно да претърпят изменения, затова следете и ежедневните прогнози за най-навременните актуализации.