Обирджията на банка в София е най-малкият син на скулптора Георги Чапкънов

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Арестуваният обирджия на банковия клон от сряда Константин Чапкънов е най-малкият от тримата синове на големия български скулптор Георги Чапкънов.

Той извършил престъплението с нахлузен на главата чорап, който обаче прозирал, а на всичкото отгоре се скъсал. Това помогнало на криминалистите да го разпознаят лесно. Константин дължал пари и употребявал наркотици.

„Мой син е, но няма да коментирам“, каза пред „24 часа“ известният скулптор Георги Чапкънов.

Въоръженият грабеж бе извършен в банков клон в София на столичния бул. „Цар Борис III“. Константин Чапкънов е успял да вземе близо 11 000 лева – в различна валута, след като е заплашил с оръжие банковите служители.

Ден по-рано беше извършен и обир на банков клон на бул. „Мадрид“ в София, при който нападателят задигна около 15 000 лева. Още вчера от полицията съобщиха, че между престъпленията няма пряка връзка, а лицето на единия от извършителите е разпознато.

Това не попречи и днешният ден да започне с новина за въоръжен грабеж в София. Той е извършен в магазин на улиците „Райко Алексиев“ и „Тарас Шевченко“ в квартал „Изток“. Нападателят заплашил с пистолет персонала и взел оборота, а след това избягал.

Оставете коментар: