Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Общинският съвет на Ню Йорк почти единодушно гласува забрана на ароматизирани електронни цигари. 42-ма членове на съвета са гласували в подкрепа на това решение. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви, че възнамерява да подпише законопроекта.

Броят на смъртните случаи от белодробни заболявания, причинени от пушенето на електронни цигари достигна 40 в Съединените щати. Повече от 2 хиляди души страдат от белодробни заболявания, свързани с тях.

Щатът Масачузетс също одобри законопроект за забрана на електронните цигари. Ако губернаторът подпише документа и той стане закон, Масачузетс ще бъде първият щат в страната, който напълно забранява ароматизираните електронни цигари на федерално ниво.

В допълнение към забраната, законопроектът предвижда въвеждането на акциз върху електронните цигари без аромат, финансирането на консултации за отказване на тютюнопушенето и никотинова терапия под формата на специални дъвки и никотинови лепенки. Както и продукти, с високо съдържание на никотин, ще се продават само в магазини, достъпни за хора на 21 и повече години.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.