Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Новият ъпдейт на Waze внесе няколко нови и полезни функции, които подобряват използването на приложението.

Едно от големите предимства на Waze пред другите навигационни системи е възможността за докладване на пътната обстановка в реално време. Това позволява на всеки водач, използващ приложението, да бъде информиран за трафик, катастрофи или други проблеми по маршрута си. С последния ъпдейт, този процес е улеснен и ускорен, като сигналите могат да бъдат подадени по-бързо и по-лесно от всякога.

Новата версия на приложението е достъпна както за потребители на Android OS, така и за тези на Apple устройства с iOS. С нея, изпращането на сигнали в Waze става много по-бързо и удобно. Преди това, процесът изискваше повече стъпки, което отвличаше вниманието на водачите от пътя. Сега, новата икона в долния десен ъгъл на екрана, жълтият триъгълник, позволява бързо и лесно подаване на сигнал за текущата ситуация на пътя.

В новата версия се предлагат различни опции за докладване, включително тежък трафик, катастрофи, опасности по пътя, блокирани ленти, както и цените на горивата на близките бензиностанции.

Независимо от това, в българската версия на приложението все още се предлага функцията за докладване на полиция по пътя, въпреки че тази функционалност е ограничена или забранена в някои държави.

С новия ъпдейт, въпреки удобството, се отбелязва липсата на някои предишни опции за докладване, като тези за убито животно на пътя и за спряла внезапно кола.

Някои потребители на Android Auto и Apple CarPlay все още се оплакват, че не могат да получат обновлението. Също така, собственици на iPhone съобщават за проблеми с инсталирането на обновлението.

Waze, който вече е собственост на Google, не само помага с навигацията, но и предоставя алтернативни маршрути за обход на трафик и инциденти по пътя.

Приложението има голям брой потребители по целия свят и играе важна роля за мнозина от тях в техните пътувания.