Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Нова Зеландия поръчва 1.2 милиона квадратни сантиметра човешка кожа, за да помогне на пострадалите от изригването на вулкана на остров Уайт. Човешката кожа се взима от починали пациенти, които са се съгласили да я дарят и се складира във фризери, след като се третира с химикали, за да бъде запазена, предава vesti.bg.

Според специалисти по трансплантация на кожа от Лондон, има достатъчни количества, но ще бъде много трудно те да бъдат доставени навреме до Нова Зеландия, където имат спешна нужда от нея.

Междувременно стана ясно, че още двама души са загинали, с което броят на жертвите нарасна на 8 души, по данни на полицията в Нова Зеландия. Още 9 души са в неизвестност, за които също се смята, че са загубили живота си. За още 27 пациенти се полагат грижи в отделенията по изгаряния в шест болници в страната. Очаква се около десет ранени австралийци да бъдат откарани по въздух в Австралия през следващите часове, ако показателите им са достатъчно стабилни, за да могат да пътуват. Новозеландската полиция заяви, че е решена да намери всички тела на загинали на остров Уайт, но сеизмичната активност на изригналия вулкан прави задачата твърде опасна за изпълнение. Според учени е възможно да има още едно изригване през следващите 24 часа.