Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Относно исканите споразумения срещу подкрепа той коментира: „Това предстои да видим дали е така“.

„Има такъв народ“ внася състава на правителството при президента най-вероятно утре. Това стана ясно от думите на номинирания за министър-председател Пламен Николов.

„Водим необходимите преговори да довършим мандата и да го върнем както трябва – изпълнен“, коментира той пред журналисти в кулоарите на парламента.

На въпрос кога ще бъде върнат мандата при президента Румен Радев, Николов уточни, че това ще стане, след като постигнат абсолютно всички договорености, но напомни, че утре е последният конституционния срок за това.

Относно исканото от споразумение от страна на другите партии, Николов каза: „Това предстои да видим дали е така“. И коментира, че преговорите с партиите продължават.

Станислав Балабанов за исканите споразумения срещу подкрепа: Моралът и достойнството са по-важни от подпис

Преди това депутатът от партията на Слави Трифонов Станислав Балабанов коментира, че „Има такъв народ“ не са затворили вратата към никого и са готови да разговарят както с „Демократична България“, с „Изправи се БГ! Ние идваме!“, така и с БСП, ако имат някакви въпроси.

И той коментира споразумението, което партиите очакват да подпишат, за да подкрепят правителството на ИТН: „Тежката дума, моралът и достойнството са много по-важни от един подпис“.

Депутатът каза също, че „Има такъв народ“ очакват най-много подкрепа от „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“: „Надявам се да бъдат мъдри, защото е в интерес на обществото. Да не стане така, че после да се чудят кой спря идеята за промяна“.

Преди ден депутатът Филип Станев от името на „Има такъв народ“ поиска подкрепа за проектокабинета въз основа на постигнатото в отделните сфери съгласие с партиите, с които преговарят.