Не бъдете безразлични! Споделете новината:

В Канада също отбелязаха Националния празник на България. Там се осъществи поредната инициатива на Ниагарския водопад по случай 3 март. Той ще свети в цветовете на българското знаме.

Тази година са предвидени и други различни инициативи. За тях разказва генералният консул на България в Торонто Велислава Панова пред bTV.

„В цяла Канада ще има места, където българския трибагреник ще се вее. Ще се осветят в бяло, зелено и червено и други сгради и мостове. Един от тях е големият мост „Хай левел бридж“. За българите в Британска Колумбия българският трибагреник ще огрее също един от големите мостове, който е исторически“, обясни тя. Това се случва в рамките на инициативата „Дни на България“.

Светлинното шоу на Ниагарския водопад ще се проведе между 22:00 и 22:15 часа канадско време. За празника на Република България ще бъдат осветени още няколко знакови сгради в провинциите Албърта и Британска Колумбия.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.