Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Mинистърът на околната среда и водите Нено Димов ще подаде оставка днес, според източници на Нова Телевизия. Той е взел това решение в ареста на Трето РПУ в София, където е до момента. Това е първата оставка на български министър от ареста.

По-късно следобед ще стане ясно дали и какво обвинение ще му бъде повдигнато. Ако бъде обвинен, арестът му ще бъде удължен до 72 часа.

По рано днес лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е разговарял с премиера Бойко Борисов, потвърди самият Каракачанов след срещата. Той не заяви в прав текст, че екоминистърът Нено Димов подава оставка, но заяви пред БНР:

„Имах разговор с премиера. Ще ви кажа, ще прочетете (дали ще има оставка) след това показно убийство“.

Димов, който минава за квота на „войводите“ в правителството, е задържан за 24 часа в трето полицеско управление в столицата след обиск в дома му и в кабинета му вчера. Това стана по време на акция на ДАНС, МВР и прокуратурата, предизвикана от водната криза в Перник и неизяснените обстоятелства около вноса на боклук от Италия.

Нено Димов е бил настанен в самостоятелна килия в Трето районно в София, съобщи в. „24 часа“. Става ясно, че към момента, в който министърът на околната среда и водите е бил отведен в районното, там не е имало други арестанти. 24-часовият срок за задържане на екоминистъра изтича в ранния следобед. Изданието пише още, че се очаква по-късно на Димов да бъдат повдигнати обвинения за безстопанственост заради източения яз. „Студена“.

Нено Димов е първият министър в демократичната история на България, който бе отведен за разпит директно от кабинета си и който прекара нощта в ареста. Хронологията на случилото се четете в тези материали.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК