Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Да признаеш суверенитета на една територия и да пратиш свои войски там, на практика това е инвазия”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” бившият външен министър и настоящ посланик на България в Турция Надежда Нейнски.

Светът е в схватка с Русия след решението ѝ да признае независимостта на отцепилите се от Украйна Донецка и Луганска народни републики. Много държави наложиха санкции срещу висши чиновници на руската държава. Анализатори прогнозират, че руският президент може да стигне отвъд Донецк и Луганск и да свали правителството в Киев.

„Путин всъщност сблъска международния правов ред”, смята Надежда Нейнски. По думите ѝ Русия ще изпадне в много дълбока изолация. Санкциите, допълва бившият външен министър, които светът предвижда, ще бъдат болезнени.

„Москва дълго време играе с газовата карта и с това, че е изключително голям доставчик на природен газ. Тази игра обаче е много хазартна, с много неизвестни и смятам, че няма да доведе до добър край за Русия”, допълни Нейнски.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК