Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Независим орган във Великобритания ще следи за спазването на правата на гражданите на ЕС след Брекзит, предаде „Гардиън“. Той ще може да започва разследвания, да получава жалби и да предприема правни действия срещу правителството.

Подробностите са изложени в доклад, оценяващ последиците от Брекзит, който съпровождаше публикуването на закона за излизането на Великобритания в понеделник.

Новият орган ще следи не само програмата за статут на уседналост за приблизително 3.4 милиона граждани на ЕС в страната, но и предоставянето на различни права на работниците, включително за социално осигуряване.

Групата „Трите милиона“, която представлява гражданите на ЕС в Обединеното кралство, изрази опасения, че ще трябва да се следи независимостта на новия орган. Групата освен това има притеснения за процеса по обжалване, ако има проблем с правата на гражданите.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US