Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Ако търсите идеи за почивка, ето топ 10 дестинации за почивка през 2024 г. за семейства с деца. Това са най-популярните туристически места, заедно с препоръките на места, които можете да посетите.

Дестинации за семейства с деца: Испания
Не е изненада да видите Испания на първо място с пясъчни плажове, почти гарантираното слънце и нискотарифните полети. Всички те правят тази страна неоспоримо място за семейства, които търсят забавна почивка, на добра цена и без караница. Това, което е по-малко очевидно е колко разнообразни са вариантите за почивка със семейството в Испания. Предлагаме ви да ги видите:

Галисия
Галисия се намира в северозападна Испания. Тя има не само златни пясъчни плажове, но и може да се похвали с ефектни планини, сладки рибарски селища и красива кухня.

Каталония
В южна Испания, Каталония има еднакво привлекателна смес от планини и крайбрежие – от високите Пиренеи до слънчевите плажове на брега на Средиземноморието. Също така може да помислите за наемане на вила в елегантния СПА курорт Ситжес, близо до Барселона.

Балеарските и Канарските острови, разбира се са любимите на семейството, независимо дали се интересувате от частна вила в Майорка или луксозен хотел в Лансароте или Тенерифе.

Дестинации за семейства с деца: Франция
Подобно на Испания, Франция има почти неограничени възможности за почивка. Тя е достатъчно бърза и евтина и тук ще намерите много места за настаняване на семейства на добри цени, като тези във ваканционно селище във Валеа Лоаре.

Наемането на вила с частен басейн е една от най-популярните опции за едно, две или повече семейства.
Можете дори да наемете собствен замък в Дордонь. В долината на Лоара, Шато Гомбардия има капацитет за настаняване до 16 души.

Дестинации за семейства с деца: Италия
Няма да имате проблем да накарате децата да се адаптират към местната кухня в Италия, с пица, тестени изделия и сладолед, докато настаняването обхваща пълната гама от оферти за семейства, от къмпинги и ваканционни села до плажни курорти и вили за самообслужване.

Красивите селски пейзажи в региони като Тоскана и Умбрия са идеални за спокойна почивка в семейна вила с басейн или за посещение на град на хълм.

Пулия
За малко повече от авторитет, препоръчвам ви Пулия, със своите недокоснати плажове и острови, със странна гама от паметници (от неолитни гробници до готически катедрали) и оживени рибарски села.

Сардиния
И не забравяйте Сардиния. Това е красив остров със здрав интериор, миризмата на билки и крайбрежие, пълно със заливи и пясъчни плажове. То има отлична гама от хотели за семейства, включително забележителен Курорт Чиа Лагуна.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК