Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Изнасянето на данни от проучвания за вота е най-сериозното нарушение, отчетено от Централната избирателна комисия в деня на местните избори. Това заяви в ефира на Нова телевизия говорителят на ЦИК Александър Андреев, цитиран от new.bg. За това комисията е взела съответните мерки. Като цяло тази година и на тези избори регистрираните нарушения са по-малко.

Андреев не коментира ситуацията в Пловдив, където екзитполът даде сериозна преднина на кандидата Дани Каназирева пред Славчо Атанасов, кандидат на ВМРО.
Първите резултати изпратиха Каназирева на балотаж, но разликата се стопи и Атанасов я изпревари сериозно и ще се явява на балотаж в неделя.

По думите на Александър Андреев сигналът се разглежда и правилно е подаден в Общинската избирателна комисия.

ЦИК регистрира и други нарушения, като най-много са свързани с недопускане на избиратели до секциите. Нарушенията са предизвикани от разминаване между настоящ и постоянен адрес, както и с желанието на някои избиратели да гласуват в определена изборна секция, въпреки условията на уседналостта от 6 месеца преди изборите.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК