Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Изнасянето на данни от проучвания за вота е най-сериозното нарушение, отчетено от Централната избирателна комисия в деня на местните избори. Това заяви в ефира на Нова телевизия говорителят на ЦИК Александър Андреев, цитиран от new.bg. За това комисията е взела съответните мерки. Като цяло тази година и на тези избори регистрираните нарушения са по-малко.

Андреев не коментира ситуацията в Пловдив, където екзитполът даде сериозна преднина на кандидата Дани Каназирева пред Славчо Атанасов, кандидат на ВМРО.
Първите резултати изпратиха Каназирева на балотаж, но разликата се стопи и Атанасов я изпревари сериозно и ще се явява на балотаж в неделя.

По думите на Александър Андреев сигналът се разглежда и правилно е подаден в Общинската избирателна комисия.

ЦИК регистрира и други нарушения, като най-много са свързани с недопускане на избиратели до секциите. Нарушенията са предизвикани от разминаване между настоящ и постоянен адрес, както и с желанието на някои избиратели да гласуват в определена изборна секция, въпреки условията на уседналостта от 6 месеца преди изборите.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.