Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Искаме оставката на правителството заради провалите във финансовата политика, здравеопазването, образованието, сигурността. Нямаше как по правилник да внесем вот на недоверие заради броя депутати, но ще подкрепим този на ГЕРБ. Твърде е вероятно да издигнем кандидатура за председател на НС. Ако ПГ реши това да съм аз, съм готов да приема тази отговорност. Средно веднъж месечно провеждаме протести срещу политиката на правителството. Напълно е възможно тази седмица да има такъв. Ще е така докато не падне тази власт“. Това заяви Петър Петров, зам.-председател на ПГ на „Възраждане“.

По думите му няма как депутат от „Възраждане“ да подкрепи правителството, а това са инсинуации и внушения.

„Ние сме единни и ще гласуваме против властта. Ако отцепниците минат през детектор на лъжата, би им станало леко неудобно, ако ги попитат дали им е обещано нещо“, подчерта той.

Според него протестът не е изразявал позицията на цялото общество. „Нашият протест изразява настроенията на голяма част от гражданите. Неприемлива е агресията срещу политици. Избирателите трябва да решат на избори състава на парламента. Управляващите опитват да разединят народа“, коментира Петров. И допълни, че на протеста е имало доста хора с фашистки символи по телата, а те са проявили агресия към „Възраждане“.