Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Ако сте страстен любител на хубавото кафе, със сигурност знаете за най-красивото кафене в света. Ако не знаете, можем да ви кажем, че е само на два часа от съседката ни Румъния и е в града, който може да се превърне в страхотна дестинация за уикенда.

Кое е най-красивото кафене в света?
Кафето е истински еликсир, особено за някои, а хубавото кафе винаги е добре дошло. От друга страна, има истински майстори на кафето и в същия контекст има уникални места, където можете да намерите най-доброто кафе.

И тъй като говорим за кафе, при това не какво да е, а за най-красивото кафене в света, то добре е да знаете също, че се намира в града, който може да се превърне в страхотен уикенд дестинация.

Кафенето се нарича New York Café Budapest. И все още работи днес след 125 години. То носи титлата на най-красивото кафене в света, благодарение на своя пищен интериор, окъпан в злато и кадифе и меню с разкошна храна, истинско пиршество за очите. Това може да е една от онези мечтани дестинации, които трябва да посетите това лято.

New York Café Budapest е само през една държава път
Разположено в хотел New York Palace, това уникално кафене кани клиентите да изпитат това невероятно пространство, докато се наслаждават на най-добрата закуска, късна закуска, обяд или вечеря в Будапеща.
Въпреки, че изглежда малко странно, че един от най-известните ресторанти в Будапеща се казва New York Café, има добра причина за това име. Преди 125 години разкошната сграда е проектирана като унгарско седалище на New York Life Insurance Company.

Късният 19-ти век също бил времето, когато кафенетата са били използвани като места за срещи за правене на бизнес, така че чрез събирането на двете заедно, красивото кафене в New York Life става известното място навред по света.

Водещите новинарски агенции в Унгария имащи офиси на втория етаж са прекарвали времето си в кафенето, поддържайки своите връзки. Писатели, поети, художници и музиканти от онова време се срещат, за да обсъждат, дебатират и да обменят творчески идеи. Те съвсем не знаеха, че десетилетия по-късно местното им свърталище ще се превърне в едно от най-красивите кафенета в света.

Будапеща, градът, който може да се превърне в превъзходна уикенд дестинация
Още от последните векове, но особено след падането на комунистическия блок в Източна Европа, столицата на Унгария Будапеща се превърнала в една от най-обичаните краткосрочни дестинации в Европа и с право.

Градът е наричан „Париж на Изтока“, а романтиката е навсякъде. Тя струи из евтиния град и само на 40 километра от Румъния. Това място определено ще открадне сърцето ви. През средата минава река Дунав, а светлините от осветените мостове танцуват по повърхността му. От западния бряг се издигат хълмовете на Буда, където се намира калдъръменият средновековен квартал с неговия грандиозен дворец и многоцветната църква Матиас.

Най-красивото кафене в света е в градът, който може да се превърне в превъзходна уикенд дестинация за това лято
От другата страна на реката се разполага великолепната куполна сграда на Парламента и около нея елегантните вили от 19-ти век, които днес съдържат магазини, барове и кафенета, които поддържат Пеща оживена. На това място се сервира всякакъв вид кухня. Има места за настаняване, според всеки бюджет, а забележителностите рядко са на по-малко от кратка разходка.

Заключение
Лесно може да планирате уикендът ваканция в Будапеща и непременно трябва да посетите най-красивото кафене в света.