Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Остава кратко време до мини-ваканцията на 1 май, а най-евтините почивки в Гърция и Турция през лятото на 2024 г. са вече ясни. Малко известен остров в Средиземноморието заема първо място. Освен това всички те са страхотни места, където не се нуждаете от много пари.

Най-евтините празници в Гърция и Турция се появиха през лятото на 2024 година
От 1 май до след Великден много българи ще се възползват от най-дългите мини празнични дни за тази година. Все още има достатъчно време за няколко дни престой в туристическите атракции на Гърция и Турция през лятото на 2024 година.

Топ листа с местата за почивка в най-евтините дестинации – България, Гърция и Турция

Остров Калимнос, сред най-евтините в Гърция
Калимнос, по-малко известен гръцки остров близо до Кос, има най-евтините ваканционни пакети в Европа, според организацията за наблюдение на потребителите.

Като част от групата са острови Додеканес, този малък остров е дом на уединени плажове и кристално-чисти води. Потия, столицата на острова, има най-конкурентния курорт на острова по отношение на цената. Тук почивката струва до 870 евро на човек през първата седмица на август.

От друга страна, най-популярният плажен курорт на остров Масури, има най-скъпия ваканционен пакет в Калимнос. Той е със седмичен престой, който струва почти 1000 евро на човек.

Дори ако островът остане сравнително недокоснат от орди туристи, на острова има много неща за вършене, включително 15 плажа, от които да избирате. Ако стигнете тук това лято, може да получите такъв ваканционен бонус, но при определени условия, обявени от гръцките власти.

В Турция почивките са от 197 евро на човек
Красивите плажове с фин пясък, вкусна кухня и луксозни курорти са в списъка за почивки в Турция. От туристически приключения във величествения град Истанбул до мързеливи плажни дни на слънчевите брегове на брега на Тюркоаз, имаме редица почивки в Турция 2024, които ви подхождат.

Например, Анталия предлага атрактивна смесица от исторически чар и забавление край морето. Цените са от 208 евро и можете да разгледате древните чудеса, сгушени между планините и светлото Средиземноморие, преди да се отпуснете в пълен релакс, по цял ден из пясъчните плажове.

В Даламан цените започват от 197 евро на човек по югозападния бряг на Турция. Там ще откриете някои от най-пленителните пейзажи в страната и офертите за тази година през Турция, сред които има много и разнообразни.

Барселона, Коста Бланка, Фуертевентура, Бургас, Даламан, нови туристически атракции
Коста Брава е част от брега на север от Барселона. Тя заема четвърто място със средни цени от 1100 евро на човек. Тук е и момента да се припомни за Барселона, че властите й са решили голяма промяна, свързана с транспортните средства в града. Това до известна степен разстрои туристите.

Дестинацията на петото място е Венецианската Ривиера в Италия. И, по-точно Лидо ди Йезоло. Тук цените са по 1126 евро, докато Крайбрежие на Амалфи, известно със своя блясък и високите цени, които го съпътстват, заема шесто място със средна цена от 1140 евро на човек.

Коста Бланка, Фуертевентура, Бургас от България и Даламан, Турция, завършват списъка с петте най-достъпни дестинации за всички. Те са включени със средни цени между 1287 и 1313 евро на човек за седем нощувки.

Топ 12 най-евтини ваканционни дестинации с туристически пакети за 2024 година:
В обобщение списъкът с най-евтините почивки в Гърция и Турция през лятото на 2024 година изглежда ето така:

 • Калимнос, Гърция – 988 евро на човек за седем нощувки;
 • Тасос, Гърция – 1 006 евро на човек за седем нощувки
 • Лефкада, Гърция – 1,091 евро на човек за седем нощувки;
 • Коста Брава, Испания – 1111 евро на човек за седем нощувки;
 • Венецианска Ривиера, Италия – 1126 евро на човек за седем нощувки;
 • Амалфийско крайбрежие, Италия – 1140 евро на човек за седем нощи;
 • Скопелос, Гърция – 1149 евро на човек за седем нощувки;
 • Коста де ла Луз, Испания – 1160 евро на човек за седем нощи;
 • Кампания, Италия – 1164 евро на човек за седем нощувки;
 • Малта – 1,174 евро на човек за седем нощувки;
 • България, Бургас – 1,287 евро на човек за седем нощувки;
 • Даламан, Турция – 1313 евро на човек за седем нощувки.

Щом вече знаете толкова много ви пожелаваме само: Приятно летуване!