Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Най-големите градове в Европа регистрират все по-голям брой туристи след премахването на ограниченията COVID-19. Кои са най-красивите и евтини туристически дестинации за 2024 г. научете в следващите редове.

Най-достъпните градове за туристи в Европа през 2024 г.

Лисабон, столицата на Португалия
На върха на най-обичаните туристически дестинации в Европа е Лисабон, столицата на Португалия. Не много хора го знаят, но се смята за най-евтиния град в Западна Европа. Повечето разходи са наполовина в сравнение с други страни, търсени от туристи, като Испания, Франция или Италия.

Той също се превърна в атракция за цифровите номади, като се има предвид, че благодарение на цифровата виза за номад, фрийлансърите и отдалечените работници могат да останат в Португалия до две години.

Романтичната Виена
Виена се счита за туристическа дестинация за романтичните. Повечето туристи пътуват тук през пролетта и лятото. Според статистиката тук се правят и повечето предложения за брак.

Италианският град Цитадела се намира в сърцето на регион Венето в северната част на страната. Той се разполага на 60 км от Венеция и Ворона, на около час с кола или 3 часа с кола със същото транспортно средство до Милано или Флоренция.

Евтини туристически дестинации извън Европа

Буенос Айрес, столицата на Аржентина
Има и градове, които са извън Европа. Те са много достъпни за повечето хора. Буенос Айрес, столицата на Аржентина е в този списък. Националната валута се е обезценила много, а доларът се търси от жителите, за да запазят спестяванията си. Ако планирате да посетите този град, най-добре е да платите в брой.

Токио
Токио е далеч и скъп град, но защо е в този списък? Е, ако сте почитател на японската култура, тогава това е най-достъпният град. Той е много по-евтин от Сингапур или Хонконг.

Пърт
Когато става въпрос за Австралия, град Пърт е най-достъпен за туристите. Тук ще имате плажове, природа и е по-евтино от Сидни или Мелбърн.

Още от най-евтините туристически дестинации по света
Много хора мечтаят да пристигнат в САЩ. Въпреки това, най-популярните градове, като Ню Йорк или Лос Анджелис са изключително скъпи.

Торонто
За щастие, малко по-далеч на север са по-ниските цени. В Канада, Торонто атмосферата е гостоприемна и имате много места за посещение. Градът се нарича още „градът в парка”, защото има много паркове и зелени площи.

Щом вече знаете за толкова много места за посещение, време е да планирате своята евтина и авантюристична почивка!

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК