Не бъдете безразлични! Споделете новината:

За мнозина една от най-големите радости е свободата да пътуват. Почивките невинаги са толкова евтини, но има достъпни дестинации, които предлагат невероятни преживявания и зашеметяваща природа. Нека да разгледаме някои от най-достъпните дестинации за почивка. Заслужава си да ги посетите и няма да източите сметките си.

Достъпни ваканционни дестинации през 2024 г. Къде да пътувате, без да занулите сметките си
Някои може да си помислят, че трябва да си богат, за да отидеш на почивка в чужбина, но пътуванията не трябва да са скъпи, за да са запомнящи се. За щастие има редица вълнуващи и достъпни туристически дестинации според всякакви бюджети. Ето тези наистина грандиозни места.

Бали, Индонезия
Ако има идеално място за почивка, с прекрасни плажове и много слънце, то това е Бали. Ваканцията тук ви позволява да се отдадете на всичко – от гмуркане с шнорхел до посещение на храмове. Що се отнася до разходите, те не са никак високи. Можете да резервирате настаняване на много достъпни цени. Бюджетното настаняване варира от $20 до $50 на вечер. Вместо това храната струва между $3 и $10 на човек. Дейности като гмуркане с шнорхел или посещения на храмове струват $10 – $30.

Виетнам
Когато става въпрос за посещение в Азия, много страни в югоизточната част на континента предлагат страхотни оферти за чуждестранни туристи. Сред тези страни е Виетнам. Със спиращи дъха пейзажи, невероятна гастрономия и гостоприемни местни жители, Виетнам си заслужава да бъде посетен.

Оживените градове, прекрасната природа и туристическите пътеки правят тази азиатска страна чудесна дестинация за авантюристи. Освен това пътуването и престоят във Виетнам са много достъпни. Средно едноседмично пътуване до Виетнам за двама души струва около 850 долара. Тази сума включва настаняване, храна, местен транспорт и разглеждане на забележителности.

Лисабон, Португалия
Ако ще пътувате из Европа, може да помислите за Лисабон, Португалия. Известен със своята традиционна кухня и впечатляващи забележителности, този град е идеален за пътешественици с ограничен бюджет. Има много безплатни или евтини атракции. Такива са: музеи, исторически места и обществени паркове.

По-евтиното настаняване варира от $30 до $70 на вечер, а храната струва $5 до $15 на човек. Входните такси за различни музеи и исторически обекти варират между 5 и 20 долара.

Мексико
С красиви плажове, колониални градове и древни руини, Мексико може да бъде много достъпна ваканционна дестинация. Канкун и Плая дел Кармен са известни със своите прекрасни плажове. Други градове, като Оахака и Гуанахуато, предлагат автентични културни преживявания на сравнително ниски цени. Можете да се насладите на световноизвестна мексиканска кухня на много достъпни цени, а настаняването е разнообразно и евтино.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК