Не бъдете безразлични! Споделете новината:

За тези, които изберат да спазват хранителните ограничения, наложени в периодите преди големите християнски празници, едно от големите предизвикателства е вкусът на ястията, които могат да консумират. Разберете от редовете по-долу кои са най-вкусните постни супи. Сами ще видите, че не е нужно да има месо или сметана в тях, за да са вкусни.

Вкусни варианти за периоди с диетични ограничения
За всички християни, които спазват периодите на великденски пости и ограничения, наложени преди големите християнски празници на годината, предназначени да подготвят тялото и душата за честването на личности или събития, които са в основата на християнската религия, да изградят ежедневно меню, което включва вкусни ястия и разнообразни е голямо предизвикателство.

Кои са най-вкусните постни супи
Тук ви предлагаме два варианта, които ще ви накарат да поискате втора порция. Дали от чорбата с боб или чорбата с гъби, или чорбата от леща – според мнозина те са сред най-вкусните постни супи. Освен това се правят лесно.

Рецепта за боб чорба с гъби
Съставки:

  • 200 грама боб (сушен или консервиран);
  • 200 грама гъби;
  • средна глава лук;
  • два моркова;
  • два картофа;
  • две супени лъжици масло;
  • две лъжици доматено пюре;
  • чорба от цвекло;
  • наситнен магданоз;
  • чаена лъжичка сладък червен пипер;
  • чаена лъжичка черен пипер;
  • сол – според предпочитанията;
  • вода – колкото да покрие съставките.

Начин на приготвяне:
Първият вариант включва поставяне на боба, ако е зрял и сушен в съд с вода. След това боба се сварява до омекване.

Нарежете лука, морковите, картофите, цвеклото.
Добавете ги при боба във водата, колкото да покриете съставките и поръсете с червен и червен пипер. Оставете супата да къкри, докато омекнат всички зеленчуци. Добавете доматеното пюре, солта и черния пипер и супата е готова за сервиране.

Рецепта за супа от леща
Съставки:

  • голяма глава лук;
  • два моркова;
  • два картофа;
  • 200 грама суха леща;
  • две супени лъжици масло;
  • чаена лъжичка сладък червен пипер;
  • чаена лъжичка сушена мащерка;
  • две лъжици доматено пюре;
  • борш или глава цвекло;
  • сол и черен пипер – според предпочитанията;
  • вода – колкото да покрие съставките.

Начин на приготвяне:
Нарежете лука, морковите, картофите. Отделно налейте малко олио в съд и го сложете на огъня. След това добавете лука и запържете до златисто, след това добавете морковите и картофите – всичко се задушава за няколко минути.

Измийте лещата под студена вода и я добавете в тенджерата. Налейте вода, колкото да покрие всички съставки, след което поръсете сладкия червен пипер и мащерката.

Съдът се оставя на бавен огъня, на средна сила, докато лещата и зеленчуците омекнат. Добавете доматеното пюре, борша, солта и черния пипер и супата ви ще е готова за сервиране.