Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Повече от 150 военнослужещи и служители на различни правоприлагащи органи на Украйна сложиха оръжие в резултат на военната специална операция на руските войски и Народната милиция на ДНР и ЛНР, съобщи официалният представител на Министерството на отбраната генерал-майор. Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости.

„По време на военните действия над 150 военнослужещи от различни силови структури на Украйна сложиха оръжие и се предадоха. В района на Змийския остров 82 украински военнослужещи сложиха оръжие и доброволно се предадоха на подразделение на руските въоръжени сили“, каза той.

Сега те полагат подписи за отказ да участват във военни действия. Скоро те ще бъдат върнати при семействата си“, каза още Конашенков. Освен това 11 военнослужещи от 53-та отделна механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна се предадоха близо до населеното място Николаевск.

Също така едно от подразделенията на морската пехота на 36-та отделна бригада на морската пехота на Въоръжените сили на Украйна се е свързало с командването на народната милиция на ДНР и поиска коридор за излизане от територията на републиката. Конашенков подчерта, че след стабилизиране на обстановката в района на бойните действия всички предали се украински военнослужещи ще бъдат освободени у дома.