fbpx

Над 14 500 потърсиха работа в БГ туризма чрез кампанията на Агенцията по заетостта

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Само за седмица в рамките на националната кампания за подкрепа на туристическия бранш „Работа в БГ туризма“, организирана от Агенцията по заетостта, 14 546 търсещи работа получиха информация или оферта за работа в туристическия бранш. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта /АЗ/.

Те са били поканени от бюрата по труда и са проявили интерес към планираните срещи, за да могат да се запознаят по-подробно с обявените свободни позиции и да кандидатстват директно за някои от тях. Кампанията е приключила с 531 организирани събития на открито, на които са присъствали 887 работодатели от сектора, за да изберат своя персонал чрез преки срещи.

Фирмите от бранша, които са участвали в едноседмичната кампания на Агенцията по заетостта, са предоставили подробна информация за 5 160 свободни работни места в сферата на туризма и съпътстващи развитието на сектора дейности като камeриер, готвач, сервитьор, работник-кухня, мияч, чистач, помощник-готвач, главен готвач, хигиенист, администратор-хотел, перач, барман, пиколо, спасител, аниматор, продавач-консултант, масажист, рецепционист, градинар, салонен управител и др.

Целта на Агенцията по заетостта е била с тази кампания още в началото на сезона да се осигури достатъчно работна сила за туристическия сектор. И след интензивната седмица за подкрепа на БГ туризма, съдействието от всички бюра по труда в страната продължава, посочват от АЗ. За работодателите, които все още търсят кадри, от организацията припомнят, че могат да продължат да заявяват в бюрата по труда свободните си позиции и те ще сe публикуват на сайта на Агенцията, в рубриката „е-Трудова борса“ и на сайта на EURES България, където са достъпни и за живеещите извън България.

Експертите от бюрата по труда продължават да съдействат на всички заинтересовани страни с информация и консултации за актуалните възможности за финансиране наемането на безработни лица, тяхната мобилност, предварителното или последващо обучение за придобиване на професия или компетентности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *