Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Не е ясно какво се е въртяло в главата на шофьора, за да се окаже с минивана си направо във водите на пристанище

Появи се любопитно видео, което показва последиците от странен инцидент, при който двама туристи на Хавай се врязват с минивана си направо във водите на пристанище. И причината? GPS-ът им казал да го направят. Трудно е да си представим защо някой доброволно би вкарал автомобила си във воден басейн, особено когато здравият разум би трябвало да се задейства и да каже „Това не е окей“.

Не е ясно какво се е въртяло в главата на шофьора, но още по-лошото е, че някой друг е бил на пътническата седалка, отбелязва Kaldata.

z

Наблюдавал е какво се случва, без да реагира. Инцидентът повдига въпроси относно надеждността на GPS системите и дали хората трябва сляпо да им се доверяват. Въпреки че автономните превозни средства понякога са критикувани за своята безопасност, тази история е доказателство, че човешката грешка също може да доведе до опасни ситуации.

Ако миниванът беше автономен, поне вината щеше да бъде хвърлена върху автомобила, а не върху водача.

За щастие, екипажът на намиращата се наблизо ветроходна лодка бързо се е притекъл на помощ, като е използвал въжета, за да завърже минивана и да прибере пътниците. Докато пътниците били спасявани, миниванът бавно потъвал все по-надълбоко в пристанището. На видеото се вижда, че чистачките на предното стъкло все още работят, докато миниванът изчезва под водата.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.