Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Мъж твърди, че е бил жестоко пребит с бухалки от частни охранители в сливенското село Червенаково. В резултат от нанесения побой той е бил приет в болница със счупени ребра, съобщи NOVA.

Пострадалият бил извел стадо крави на паша. Неочаквано, по думите му, го нападнали и го удряли с гумени палки и бухалки.

„На 9 май, около 14:30 ч. брат ми ми звънна от чужд телефон. Каза ми, че е зле и има нужда от помощ. Отидох при него. Беше стигнал до гробищния парк и беше неадекватен. Вървял е 2 км пеша. Вкарахме го в колата и видяхме следите от нараняванията”, разказа братът на ранения.

По думите на баща му и преди е имало заплахи относно това къде трябва да пасат кравите.

„Червенаково разполага с 2000-3000 декара пасища. Отдали сме ги на животновъда Стефан Димитров. По принцип имаме проблем с животните. Бягат в ниви и градини. Пишат се актове”, обясни в ефира на „Здравей, България” кметът на селото Димитър Димитров.

Прокуратурата разследва обвинената охранителна фирма. Тримата задържани охранители са пуснати на свобода след 24 часа в ареста.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК