Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Полицията в Англия потвърди, че мъж, хванат в капан на върха на комина от 270 фута (82 метра), е починал, въпреки отчаяните опити да го спасят.

Парамедици обявиха, че човека, на 50 години и от Карлайл, е бил мъртъв на местопрестъплението вчера около 16.45 ч., След като специализиран екип използва въжета и въздушна платформа, за да го свалят, около 14 часа, след като полицията беше извикана за първи път на местния комин на Диксън в Карлайл, Камбрия.

Полицията заяви,  че знае самоличността на мъжа, а служителите по въпросите на благосъстоянието са били със семейството му.

Говорител на полицията заяви: „Ще започне разследване на обстоятелствата как и защо мъжът е бил на комина.“

Първо е била извикана полиция в 2.22 ч. да докладва за мъжа, хванат в капан в горната част на комина, като пожарни коли и линейки също са се промъкнали до местопроизшествието. Хеликоптер на бреговата охрана се беше опитал да спаси по-рано, но операцията бе прекъсната поради несигурното положение на хванатия човек.

Пътищата около сградата, видна местна забележителност, която е построена през 1836 г., са затворени.

Коминът е сграда, включена в класа II и когато е построен, е бил най-високият комин в Англия, според цитат на сайта на Historic England.

Местните доклади казват, че може да се чуват викове и ридания, идващи от комина в ранните часове на вчера сутринта, преди полицията да пристигне на местопроизшествието.