Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Полицай от Четвърто районно управление в Бургас е обвинен в побой над младеж на плаж „Градина“. Инцидентът, който се случи на 6 юли, е предизвикан от спор за парче пица. Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев съобщи, че служителят, Христо Петров, е задържан и ще бъде подведен под отговорност.

Подробности за инцидента
На 6 юли, около 20:00 часа, на плаж „Градина“ възниква спор между група младежи и полицай Христо Петров. Според свидетели, един от младежите случайно бутнал парче пица върху Петров, което предизвикало агресивна реакция от страна на полицая. В резултат на това, 19-годишният студент от София е със счупена челюст.

„Установени са две бити лица – на 20 и на 21 години от София. Те са откарани в Спешния медицински център в Бургас, а други две лица – свидетели на случващото се, са откарани в районното в Созопол“, обясни на брифинг главният секретар на МВР.

Разследване и задържане
След инцидента, снимков материал от побоя е разпространен сред служителите на МВР с цел идентифициране на извършителя. На 6 юли е установено, че Христо Петров, служител на Четвърто районно управление в Бургас, е извършителят на побоя. Петров е в системата на МВР от октомври 2023 година и е в изпитателен срок.

„След като установихме служителя, влязохме в контакт с наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура в Бургас и е създадена организация за провеждането на процесуално-следствени действия. Тъй като те трябва да се извършват в присъствието на потърпевшите, в понеделник и вторник те са били възпрепятствани да присъстват в Бургас. Днес те се явиха, извършени са разпознавания, като по категоричен начин въпросният служител е разпознат“, обясни Димитър Кангалджиев.

Последствия и реакции
Полицай Христо Петров е задържан за 24 часа и срещу него ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение и повдигане на обвинение. Главният секретар на МВР увери, че служителят ще понесе цялата строгост на закона.

„Подобно поведение и действия на служители на МВР няма да позволим. За действията си той ще понесе цялата строгост на закона“, категоричен бе Кангалджиев.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК