Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Няма промяна в броя на заразените с коронавирус. Това каза на редовния брифинг пред ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски – началник на Военномедицинска академия (ВМА) и председател на Националния оперативен щаб.

„В Габрово броят на контактните лица, които подлежат на изследвания е 140. В Плевен все още не е окончателен броя на контактните лица. Когато има такава инфомация, вие ще бъдете уведомени. Сутринта казах за капацитета на лабораториите, затова не мога да гарантирам, че през нощта може да получите някаква допълнителна информация. Най-вероятно това ще бъде в рамките на утрешния ден“, коментира още Мутафчийски.

„Иначе са четири лицата, които са потвърдени както знаете. Няма промяна в бройката. 107 хил. са в света, 102 са страните, които са обхванати от коронавирус инфекция“, посочи още той. По думите му има поголовен скрининг на персонала в болницата.

„Също така и контактните лица в личен план към двамата заразени“, допълни той и уточни, че те не проявяват симптоми.
Последните 14 проби, направени във ВМА, са отрицателни, обясни още ген. Мутафчийски.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК