Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Министерството на отбраната отговори на постъпили въпроси за придвижване на военна техника по националната пътна инфраструктура

Във връзка с постъпили въпроси за придвижване на военна техника по националната пътна инфраструктура, Ви информираме, че вчера, 2 март, от учебен полигон „Ново село“ към Русе се е придвижвала автоколона, с която са транспортирани бойни машини „Брадли“, съобщиха от Минисерството на отбраната.

Днес от учебен полигон към Румъния се транспортират военнослужещи от състава на Сухопътните войски на САЩ в Европа.

Придвижването е във връзка със завършило участие на формирование от Сухопътните войски на САЩ в съвместната-българо-американска подготовка “Joint Training” на учебния полигон „Ново село“ . Тя се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип.

В “Joint Training” участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат.