Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов връчи на церемония в Главна дирекция „Национална полиция“ ключовете на 86 нови високоскоростни автомобила, закупени със средства от Фонда за пътна безопасност към МВР.

Те ще са предназначени за обезпечаване работата на полицаите, осъществяващи пътен контрол по първокласни пътища с интензивен трафик. Те са BMW 340i комби и са снабдени с постерминали за плащане глобите на пътя на място от нарушителите.

По време на церемонията министър Стоянов изтъкна двата водещи приоритета на МВР – справянето с нелегалната миграция и битката с пътния травматизъм. Той отбеляза, че по отношение на първата тема мигрантският натиск е бил овладян, докато по втората се работи „изключително приоритетно“.

От думите му стана ясно, че от началото на годината по пътищата на страната са загинали 47 души по-малко в сравнение за същия период през 2023-та година.

Силовият министър подчерта, че с новите високоскоростни автомобили на „Пътна полиция“ се прави поредната голяма крачка към победата в битката с пътния травматизъм.

На журналистически въпрос дали МВР може да си позволи такива автомобили, чиято поддръжка не е евтина, Стоянов отговори, че министерството може да си ги позволи и „следва да работим с такива автомобили“.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК