Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Напрежение пред болницата във Велико Търново. Причината – смъртта на млад мъж. Близките му се съмняват в лекарска небрежност. Починалият мъж се казва Д.Маринов. Тази сутрин неговите близки и приятели се събраха пред болницата, за да поискат отговори от медиците.

Основното съмнение на близките на починалия основно съмнение и притеснение е, че е допусната небрежност от страна на медиците.

Мъжът е бил приет в инфекциозното отделение на търновската болница с пневмония. Лекуван е, но няколко часа след изписването състоянието му се влошава. Вдига висока температура и това е наложило повторната му хоспитализация в реанимацията на болницата. Седем дни по-късно умира.

Неговото семейство, приятелите и колегите му сега настояват да разберат истината за свърта на Димитър Маринов. Те се притесняват, че според епикризата той е изписан здрав, а в крайна сметка е починал. В болницата тече вътрешна проверка. Иззета е документацията от двете отделения. Разпитват се и лекарските екипи.

Близки на починал във Великотърновската болница мъж искат разследване на смъртта му. 30-годишният Димитър Маринов е лекуван седмица с температура и болки в гърлото, изписан е с подобрение, след което отново приет на същия ден в реанимация и там е починал.

„На 12 декември отива при личната лекарка. Тя му дава направление и го приемат в болница. Започват да го лекуват от пневмония. Там е до 20-и,изписват го в добро състояние. След 3-4 часа викат Бърза помощ заради повръщане и гърчене и отново го приемат”, разказа бащата на починалия – Петьо Радев в ефира на „Здравей, България”.

„В първата епикриза пише, че лекуват пневмония, направени са изследвания, дадени са медикаменти. Казваше ми, че е отпаднал и не се храни, но има леко подобрение. Няма съпътстващи заболявания. Тестът му за коронавирус е отрицателен . В епикризата пише, че е починал от белодробна емболия”, каза братът на мъжа.

„Прибра се на 20 декември и през нощта му стана лошо, започна да халиционира. Извиках Бърза помощ, отказаха да се качат в апартамента и ние слязохме. Искам да стане ясно защо се стигна дотук. Дочух от вътрешен човек, че лекарите са си говорили, че мъжът ми е взимал наркотици и затова халюцинирал, което изобщо не е вярно”, сподели съпругата на починалия мъж. „Мъжът постъпва при нас на 12 декември. Преди това се е лекувал у дома. Настанен е в Инфекциозно отделение. Установява се лека пневмония. Тестът за COVID-19 е отрицателен, но има маркер за прекарана COVID инфекция, който е положителен. Подобрение е започнало на 19-и, като е изписан на 20-и. Непосредствената причина за смъртта е масивна белодробна емболия. В момента тече проверка в болницата”, обясни д-р Галина Гарева, медицински директор на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” – В. Търново.

Повече от разказа на семейството и близките на починалия мъж, вижте във видеото:

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК