Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Едва ли има човек, който да не е чувал изпълненията на един от най-разпознаваемите гласове по нашите географски ширини, че и чак в космоса – този на народна певица Валя Балканска.

Нейна популярна песен, част от нашата културна история – „Излел е Дельо хайдитун“ все пак е в включена в Златната плоча на Вояджър на американските космически апарати, като музикално послание от Земята към далечния космос. Песента е записана през 1977 г., като от тогава пътува в космоса и очаква своите извънземни получатели.

През изминалите дни в социалната мрежа ТикТок се появи много интересно видео, на което младо момиче, на име Никол Ставрева, е застанало до Валя Балканска. Видеото най-вероятно е заснето по време на Роженския събор, който Валя Балканска не пропуска всяка година.

Брюнетката запява до нея „Притури са планината“ на друг незабравим наш глас – Стефка Съботинова, която си отиде от този свят през 2010 г., докато Балканска седи, гледа и слуша. В даден момент обаче просто възкликва „Браво“, докато младата певица пее.

Подобно признание от самата Валя едва ли е оставило младия талант безразличен, като потвърждение за това са думите на Никол към видеото. „Една мечта по-малко“, пише тя. Вижте сами:

@nikol_stavreva Една мечта по-малко #валябалканска #valyabalkanska #българия #фолклор #бгфолклор # #мечта ♬ original sound – Nikol Stavreva

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.