Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Ние събираме пари за кампании за същите тези деца, по Коледа, Великден или всеки божи ден. Ние псуваме когато ходим по развалени тротоари и с изумление отбелязваме, че новия ремонт на ремонта отново е разкопан, защото някой не е съгласувал нещо с другия. Ние изпадаме в делириум когато пътуваме по пътища в България защото такиви няма.

Ние сме съгласни да се пребием в дупка или аквапланинг, когато пътуваме за лелеяното море или вила, защото може и да псуваме на маса, но морето никой не може да ни го вземе. За нас е важно да пием и да словоблудстваме, но не и да станем и да сме недоволни и изискващи, докато нещо не се промени. Не някой, а нещо. Което ние сме платили. Ние събираме пари за деца, докато МВР си купи нови БМВ-та, част от тях спортни. Лошо няма. Ако бяхме Швейцария. Или Германия. Но не сме. Въпросът е чисто морален, не ме разбирайте погрешно.

Предполагам, че колите са финансирани по проект, предполагам, че са нужни, но има далеч по-нужни пера в тая клета територия, които 20 години чакат нещо да се случи и някой да има топките за промени. Тук ни крадат безогледно, ежедневно. Но си траем. И чакаме заплата. И чакаме новия щат на новия министър. Щот може да влезем и в някой борд. И майната им на другите ще се оправям сама.

Ние забравяме бързо. Забравяме учителите, забравяме лекарите, забравяме себе си. Защото сме заети да чакаме морето. Или поредния повод да се напием. И да забравим. Да забравим, че събираме капачки. И плачем върху поредния пост за събиране пари. За дете. А да се поядосаме ? А да изискваме повечко. За себе си. За другия. За нас си ? Защо сме такива кретени ? Защо сме толкова извратени ? Не разбирам. И явно никога няма да разбера. Заслужаваме си абсолютно всичко. Докато пием ракия. И събираме капачки за кувьоз. Който отдавна сме платили от данъците си. Но е заминал в нечия административна бяла престилка или костюм. Весел ден ви желая. А в новите БМВ-та на милицията ще има и пост терминали да е по-удобно плащането на глоба. За клиента правим всичко.

Митко Павлов

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК