Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Венцислава Тафкова публично призна, че дълги години се срамува от случка в нейния живот, заради която има белег на едната ръка

Мис България 2020 г. Венцислава Тафкова публично призна, че дълги години се срамува от случка в нейния живот, заради която има белег на едната ръка. Тафкова прави това дълго таено признание, повлияна от зверството в Стара Загора и последвалата вълна от обществено възмущение и протести, пише Actualno.com.

Венцислава Тафкова пише следното: „Моето е нищо! Не са 400 шева! Бях едва на 13 години, когато ми забиха макетно ножче в ръката и се разминах на половин милиметър от това да не мога да движа ръката си цял живот. И знаете ли какво изпитваш в този момент? Срам! Дълги години ме беше срам от този белег, който редовно се мъчих да прикривам. Когато ме питаха, избягвах въпроса, а чувството на срам се превърна в гняв.“

В публикацията си в социалните мрежи Тафкова пише, че, когато е спечелила титлата „Мис“, веднага е застанала зад каузата за спиране на насилието над жените и децата, но винаги медиите са насочвали разговора към „по-интересните“ теми – например дали Мис България има корекции по себе си или няма. Тафкова продължава: „Не пиша този пост, за да разкажа моята история, а за да покажа на младите момичета, че няма от какво да се срамуват. Докато не започнем да даваме гласност на проблемите, които крием от СРАМ, ще се молим да не се случват такива издевателства над близките ни.“ Според Мис България 2020 много жени и до днес мълчат именно заради срама.

„Жалко, че трябваше да се стигне до 400 шева, за да се обърне внимание на наболелия проблем. Жалко, че стана „модерен“ едва сега! Жалко, че такива насилници в повечето случаи се разминават с наказание за лека телесна повреда и пробация.“, завършва Тафкова.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.