Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Общо 84 акта за нарушаване на заповедта на здравния министър във връзка с противоепидемичните мерки в страната са съставили от РЗИ-Пловдив заради петъчната нощ на купоните.

Поп фолк звездата Милко Калайджиев и още 54 купонджии ще бъдат глобени заради партито, на което са се веселили миналата нощ в Пловдив.

То е било в чест на известен ресторантьор под тепетата, поканил над 50 свои гости.

„Изведнъж нахлуха много полицаи все едно, че сме някакви престъпници. Всичко им се предаде, съставени са актове на гостите и на мен“, разказва собственикът на заведението Димитър Тодоринов пред NOVA.

Поводът е рожден ден на собственика. Който кани над 50 свои гости.

„Ние сме си наши хора само. Не е работило заведението. Просто един рожден ден, тихичък, нормален рожден ден. Заведението не работи от 2 месеца, това си е просто все едно, че ми е холът да си поканя гостите“, допълва той.

Тодоринов обясни защо празнуващите не са се притеснили да нарушат мерките. Както и какво е правил на купона певецът Милко Калайджиев. „Милко Калайджиев е мой приятел, от 30 години се познаваме. Той дойде да ме уважи, да изпее две песни и да се повеселим. Всички мои приятели са минали коронавируса, затова никой не се притесни“, казва още Тодоринов.

Освен антитела обаче всички от купона, вече имат и актове. Шумният рожден ден ядоса и премиера Бойко Борисов. „Има тарикати, които си мислят, че лъжат държавата. А те лъжат себе си, защото ще се разболеят“, каза той.

А в петъчната вечер музиката спира и на друго незаконно парти в града под тепетата, също представено като частно парти. Там глобите са 29.

„Частно парти може да се проведе у вас. Има още едно заведение, също е констатирано, че е работило. Също ще бъде съставен акт“, обясни Милена Шикова, началник на отдел “Държавен здравен контрол” в РЗИ-Пловдив.

Освен за нарушаване на мерките, проверяващите са глобени и за тютюнопушене.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК