fbpx

Мика Зайкова: ГЕРБ не са разбрали какво им се е случило

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

79-годишната Мика Зайкова предизвика фурор вчера с откриването на 45-тото Народно събрание, а коментарите не спират

„Българският народ победи в тези избори. Май ГЕРБ не са разбрали какво им се е случило. Победата не е за тях, а за българския народ. В тази зала няма победители“. Това каза пред БНР депутатът от „Има такъв народ“ Мика Зайкова, която откри и ръководи първото заседание на 45-ото Народно събрание като доайен сред народните представители. Тя уточни, че народът е казал, че иска промяна и е изпратил депутатите в парламента, за да я направят, пише petel.bg

Зайкова пожела на НС да има достатъчно дълъг живот, за да бъдат направени промени в някои важни закони – за публичните финанси и задължително Изборния кодекс:

„Има неща, които не можем да направим сега, защото трябва промяна в Конституцията, но има неща, които можем – примерно за машинно гласуване“.

Мика Зайкова сподели, че желанието ѝ е да бъде член на парламентарната комисия по бюджет и финанси:

„Целта е една – България да заеме достойното си място в европейското семейство, но не по милост. Да влезем в еврозоната, но не по милост. Както сме я подкарали обаче – нещата с финансите са много трагични“.

Изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ ѝ е харесало, а на Десислава Атанасова от ГЕРБ е оставило лошо впечатление у нея, каза Зайкова.

Парламентарната група на „Има такъв народ“ е имала първо заседание, съобщи тя и уточни, че е било извън парламента:

„Аз си гледам моята камбанария – финансите“, каза в заключение доайенът на 45-ото Народно събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *