Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Служителите на хотела в Сопот, в чийто басейн редовно се къпе малко мече, са подготвили изненада за животното. При следващата му поява в комплекса там ще го очакват 50 кг мед, 100 кг тиква и 100 кг овес. Идеята е мечката, която вече носи името Суими, да се нахрани добре, за да може да заспи зимен сън.

Близо 10 000 души са се подписали в петиция за мечката, подкрепата за животното е голяма. BBC дори също ще направят репортаж.

Вече е създадена организация за улавяне и преместване на мечето на безопасно за него място – най-вероятно в Централния Балкан, заяви Златю Кличев, директор на Държавното горско стопанство в Карлово, пред „Здравей, България” по NOVA.

Властите уверяват, че животното няма да бъде отстреляно, нито наранено по какъвто и да било начин.

Вероятно мечето е на 2 години, отделило се е от майката и е загубило ориентация, заяви кметът на Сопот.

Преди дни от хотела разпространиха видеокадри с мечката, плуваща в топлия басейн на хотела. На видеото се вижда как след нощното къпане животното се разхожда кротко из комплекса и се опитва да си вземе сладолед.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.