Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Бойко Борисов иска свикване на Велико Народно събрание, за да остане премиер до живот.

Конституцията за втори път се превръща в средство да продължи властта си и още малко да е премиер“, заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ по повод призива на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов да се свика Велико Народно събрание, съобщиха от „Изправи се.БГ“.

„Ще има конституционен дебат и съдебна реформа, но дали тя ще изисква Велико Народно събрание ще решим ние – партиите на протеста, които сме първа политическа сила.

Този път конституционният дебат ще е с експерти, конституционалисти, университетски преподаватели, граждани, магистрати. Конституцията няма да се пише от безхаберници за една нощ“, допълва Мая Манолова.

Според нея, Борисов вече не е в позицията да определя дневния ред нито на държавата, нито на парламента, тъй като на тези избори народът му е показал „червен картон“.

„От него се очаква да изпълни конституционната процедура и да внесе предложение за кабинет. Тогава ще стане ясно, че той е в пълна изолация и че никой не иска повече нито Борисов за премиер, нито моделът, по който той управляваше“, смята Манолова.