Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Западните държави са се договорили да не предоставят на Украйна определени видове оръжия, по-специално бойни самолети и танкове, съобщи Укринформ, позовавайки се на думите на френския президент Еманюел Макрон по време на визитата му в Киев в четвъртък, предаде Dariknews.bg.

„Говорим за неофициално споразумение, но почти официалната позиция на партньорите от НАТО е, че ние помагаме на Украйна да се защити, но не воюваме с Русия“, каза той пред украински журналисти. Според френския лидер Киев е запознат с тези споразумения.

Макрон, германският канцлер Олаф Шолц и италианският министър-председател Марио Драги пристигнаха в Украйна в четвъртък за среща с Володимир Зеленски.Те пистигнаха в Киев за първи път, откакто се води война, за да покажат своята солидарност и подкрепа.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК