Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Много приятели и познати ме питат защо след като в продължение на много години бях силно ангажиран социално в мрежите, изведнъж спрях“ , споделя във Фейсбук продуцентът Маги Халваджиян.

Ето и отговорът на въпроса:

Аз правя шоупрограми. Правя филми и сериали. Правя това, което обичам! Намерих себе си на 14 години. Рано осъзнах какво искам, какво харесвам и на къде трябва да вървя! Имам си принципи и се старая да не ги предавам, колкото и да е трудно това понякога. Относително рано разбрах, че принципите са изключително важни за себеуважението. Не понасям политика и политици, защото там винаги има резервни принципи. Сменят ги като носни кърпи. Преди 4-5 години си обещах, че няма да коментирам политика и политици, защото спрях да откривам смисъл в това.

Моите мисли, разсъждения и анализи си остават за мен и моите близки! Много приятели и познати ме питат защо след като в продължение на много години бях силно ангажиран социално в мрежите, изведнъж спрях. На приятелите ми съм отговорил отдавна, но сега ще отговоря и тук! Обичам интелигентните спорове, в които опонентите се оборват с аргументи. Виждам смисъл точно в това! Да стигнем до истината с аргументи и факти!

Интелигентния човек е готов да промени позицията си и мнението си, ако получи достатъчно добри аргументи! Глупакът никога не си променя мнението, защото си мисли, че знае всичко! Уморих се да чета мнения за политика от хора, които “знаят всичко“! За съжаление глупакът освен, че “знае всичко“, е и много податлив на пропаганда и на манипулация.

Общоизвестна истина е, че умните хора знаят, че не знаят нищо, а глупавите знаят, че знаят всичко!

Та думата ми е, че преди 4-5 години осъзнах, че голяма част от умните или напуснаха социалните мрежи, или просто спряха да коментират. Загубих стимул да пиша, защото както вече казах, можеш да се опиташ да промениш мнението на мислещите хора, а тях все по-рядко ги откривам в социалните мрежи. Не откривам онези, които с факти и добри аргументи биха променили моята позиция за някои неща.

В социалните мрежи откривам предимно мнения на хора, които “Знаят всичко“. Доказателство са част от мненията под предишния ми пост. Има изумителни неща от “всичкознаещи“ хора. Граучо Маркс беше казал в един филм:“Това са моите принципи! Ако не ви харесват, имам резервни“ ! Аз ще перефразирам:

“Това са моите виждания за нещата в социалните мрежи. Ако не ви харесват, нямам резервни виждания“!:)