Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Аз съм от хората, които имаха много възможности да напуснат България и да работя и живея навън, но избрах да развивам своя бизнес тук. Винаги съм бил на мнение, че най-важното е, когато тръгнеш да правиш нещо – колко силно вярваш в него. Да успееш в дадена сфера не става само с желание, а с пълно отдаденост, постоянство и влюбване.“ Това каза Маги Халваджиян, който участва във форума „Живот и кариера – защо в България?“.

Маги често размишлява по темата с търсенето и предлагането на работа в България, защото той самият ежедневно се сблъсква с този проблем.

„Постоянно ми звънят хора, за да се оплачат, че не могат да си намерят работа. Звънят ми обаче и работодатели да търсят служители. Тогава си зададох въпросът откъде идва това разминаване? И се сетих как само преди дни в Неапол, сервитьорите пееха и танцуваха, докато сервираха кафе. Те взимат 1000 евро заплата, не печелят по 6000 евро, но работеха така, че изглеждаха щастливо. Сервитьорите в България взимат също 1000 лева, но как ви сервират кафето? Изводът е: Ние, тук сме постоянно намръщени и мрънкащи! Ние, търсим вината в държавата във всеки друг, но не и в нас. Аз през живота си, не съм търсил вината в някой друг, освен във самия себе си. Аз сам съм си виновен. Когато сбъркаш трябва да си честен със себе си. “ – споделя в своите мотиваторски лекции Халваджиян.

Според продуцента в България има много неразработени сфери и ниши, в които човек може да успее. За него ако имаш предприемачески дух и упорство, може много по-добре да се реализираш у нас, отколкото в чужбина, защото там вече всичко е открито. Той не отрича, че бизнес климатът в България се нуждае от много промени, но и вижда, че по него се работи. Притеснява го разминаването между теорията и практиката при младите хора и най-вече синдромът – „Гледам си часовника“.