Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Българският химн също не е безплатен – там също е работил оркестър, хор

Да сте видели Музикаутор да влиза в магазините Метро и да спира музиката, която звучи постоянно, независимо, че за нея не са платени права? Или в кой да е супермаркет? Или в кой да е ресторант?

Музикаутор опряха до диджеите на връх Нова година и то баш за Дунавското хоро. Ами ако се изпълнява Чичовото, чии са правата? А каква е цената на „Наша гордост“ – също хоро на Дико Илиев?

Къде е казано, че изпълнението на българския химн е безплатно – там също е работил оркестър, хор.

Да, добре би било да се плащат права за звученето на музика, но да се плащат от всички, всеки път, когато тази музика се пуска. Между другото, само в България всеки ресторантьор по свой кеф пуска някакво музикално оформление и със сила каквато намери за добре. Едно от големите удоволствия на ресторантите извън България е тишината – сядате, поръчвате, говорите си, не опитвате да се абстрахирате от нечий личен музикален вкус.

Та хайде, Музикаутор, чакам да видя как ще стане тихо в супермаркетите – това за начало.

Иначе ми е много любопитно дали самите служители на Музикаутор ще го играят инспектори цялата нощ на 31-ви и къде точно възнамеряват да се разположат, защото Дунавско хоро звучи на всички площади в България, плюс всички заведения – мисля, че няколко хиляди души персонал няма да им стигнат.

Лияна Панделиева